Be connected!

Nefit Easy

Volle functionaliteit op 1 watt

Nefit, onderdeel van Bosch, heeft Nederland veroverd met de Nefit Easy. Dat de ontwikkeling niet zonder slag of stoot ging laat zich raden. Hoe laat je bijvoorbeeld een apparaat met zoveel functionaliteit werken op maar 1 watt vermogen?

De case

Als Wilfred Boesveld een goed idee heeft dan gaat hij ervoor. Nog maar net 3 maanden werkzaam bij Bosch of hij kwam samen met Henk Kalk al met een plan voor een slimme thermostaat. Wilfred: “In 2011 was  het een ambitieus plan om een slimme thermostaat te maken. De directie van Bosch was positief over het project maar kon geen mankracht vrijmaken om eraan te werken. Daarom gingen we uitbesteden aan derde partijen. Juist, en daar komt Inspiro in beeld.”

Samenwerken

Wilfred vervolgt: “Het R&D team van Bosch heeft heel veel samengewerkt met Inspiro. Samen hebben we oplossingen gezocht voor problemen. En inderdaad was het een uitdaging om energievreters als een wifi-module en touchscreen op 1 watt te laten draaien.

Dit is mogelijk gemaakt door gebruikt van onder andere Ultra Low Power Wi-Fi en High-tech power conversion & buffering. Met Infrared Proximity detection licht het touchscreen pas op als er iemand in de buurt is. De Nefit Easy is real-time op afstand te bedienen met een app via een zeer veilige cloud oplossing.”

Lachend vertelt Wilfred : “Af en toe waren er pittige discussies. Maar dat is prima. Als beide partijen hetzelfde doel hebben maakt een discussie het product alleen maar beter. Wij zijn ontzettend tevreden over Inspiro.”

De hele wereld slim

Ondertussen is het 2021. Hoe gaat het met de Nefit Easy? Wilfred: “Het gaat super! De ontwikkeling gaat door, het apparaatje wordt steeds beter. In Nederland is hij al aardig ingeburgerd. En ondertussen wordt de slimme thermostaat ook internationaal ingezet. Bijvoorbeeld in Engeland, Duitsland, België en zelfs Amerika worden ze verkocht.

Ik kan helaas niet te veel zeggen maar er komen in de toekomst zeker meer slimme producten aan. En Inspiro blijft, hoewel in een andere vorm, zeker betrokken bij de ontwikkeling!”

”Als beide partijen hetzelfde doel hebben, maakt een discussie het product alleen maar beter.”
Wilfred Boesveld Nefit, onderdeel van Bosch
Vorige referentie Volgende referentie