BlueTooth & NFC!

Toyota Material Handling

Innovatie in het klein, efficiëntie in het groot

Stel; je zou in een groot distributiecentrum lopen en een dag bijhouden hoe vaak een orderpicker op z’n truck stapt. Dan kom je erachter dat het net zoveel stappen zijn als het aantal traptreden van de Eiffeltoren. Stel; je zou daar als leverancier een oplossing voor hebben. Hoe blij zou de klant daarmee zijn?

Blanco beginnen

Toyota Material Handling Nederland B.V. is specialist in orderverzameltrucks, heftrucks en alles wat daarmee te maken heeft. Paul van Nieuwenhuizen kreeg van een klant de vraag of zij een oplossing hadden voor een probleem waar ze dagelijks tegenaan liepen: “Kunnen jullie ervoor zorgen dat de orderpicker tijdens zijn of haar werkzaamheden niet meer op en af hoeft te stappen?”

Paul: “Uiteraard wilden we de klant graag helpen met zijn vraag. Daarvoor moesten we wel opnieuw ons eigen product bekijken. We zijn blanco begonnen en de oplossing is geworden dat de orderverzamelaartruck op commando naar voren moet rijden, zodat de orderpicker niet meer op en af hoeft te stappen. Deze kleine tijdsbesparing is van groot belang in distributiecentra.”

Inspiro heeft meegeholpen in het bedenken van mogelijkheden voor aansturen. Het werd een apparaatje dat zo klein is, dat het als een ring om de vinger gedragen wordt. Door samen met orderpickers op de werkvloer veel te testen werd de functionaliteit incrementeel uitgebreid en verbeterd.

Veel functies in mini-formaat

Als we het apparaatje van dichtbij bekijken zien we dat er veel technology en functionaliteit herbergt. Zo kan er opgeladen worden met inductive battery charging over NFC. Met bluetooth en NFC communiceert het apparaat met de truck. En door gebruik te maken van ultra low power technology kan hij de hele dag mee op één batterij lading. Uiteraard is de orderverzameltruck ook aangepast om de commando’s van de remote control uit te kunnen voeren.

Concept als dienst

“Inspiro is als één van de spelers enorm van waarde geweest voor het concept traject” vertelt Paul. “Wij hadden wensen, de productdesigner had wensen en Inspiro zorgde voor de technische mogelijkheden. Een hele mooie samenwerking tussen drie partijen zorgde voor een prototype dat z’n waarde in de praktijk kon bewijzen. Uiteindelijk  is het concept overgenomen voor productie en uitrol. Op dit moment worden de remote controllers naar volle tevredenheid gebruikt in diverse distributiecentra in heel Europa.”

”Een concept en prototype ontwikkeld vanaf de werkvloer; daar ben ik trots op.”
Paul van Nieuwenhuizen Toyota Material Handling Logistiek
Vorige referentie Volgende referentie