Be electrified!

Blue current

Hogere laadpaalkunde

Blue Current heeft een missie: de transitie naar elektrisch rijden versnellen. Hun visie is: je wilt niet ergens naartoe om te laden, je wilt laden waar je bent, altijd met een volle accu op weg! Een voorwaarde voor slagen is, dat het gebruik van laadpalen zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt en dat laadpalen alom aanwezig zijn.

Geboren uit noodzaak

In 2014 begon Arnoud Fontein samen met een compagnon Blue Current. Puur uit noodzaak. Ze hadden beiden een elektrische auto en stuitten dagelijks op het probleem van te weinig laadpalen. Ze wilden het direct goed aanpakken. De paal moet voorzien zijn van diverse sensoren voor het uitlezen van alle mogelijke data. Inspiro zorgde tijdens de ontwikkeling voor het softwareontwerp én de hardware. De grote uitdaging was om de gevoelige micro-elektronica veilig te laten werken met het grote vermogen waarmee de auto’s worden opgeladen.

Samenwerken op één locatie

Arnoud: “Inspiro is het project gestart vanuit kantoor Blue Current. Daardoor waren de lijnen kort wat overleg eenvoudig maakte en noodzakelijk was in de begin fase. Deze manier van samenwerking hebben wij als bijzonder prettig ervaren.”

Inspiro heeft onder andere meegeholpen met de CE certificering door er voor te zorgen dat wordt voldaan aan de Low Voltage Directive (2006/95/EG) en de EMC-richtlijn (2004/108/EC).”

Arnoud vervolgt: “Wat ik vooral handig vind is, dat Inspiro diverse disciplines in huis heeft met medewerkers die hoge kwaliteit leveren. Een mooie combinatie.”

Toekomst

De laadpalen zijn nu uit de ontwikkelfase. De palen worden nu volop geplaatst op diverse plekken in Nederland. En de toekomst? Arnoud: “We zijn nu al bezig met de vraag: wat als straks iedereen een elektrische auto heeft en we allemaal tegelijk willen laden? Wat vraagt dat van een laadpaal? Uiteraard zorgen we er samen met Inspiro voor dat we hierop zijn voorbereid.”

”Inspiro heeft alle embedded en IoT disciplines in huis. Dat werkt enorm prettig”
Arnoud Fontein Blue current
Vorige referentie Volgende referentie