Future proof!

Clay solutions

Draadloze toegangscontrole, met miljoenen gebruikers

Rick Voogt, oprichter van Clay solutions, had dat ook niet verwacht toen hij in 2012 begon. Dagelijks worden vele nieuwe slimme sloten geactiveerd. Wereldwijd!

De case

“Eigenlijk was het idee heel simpel” vertelt Rick, “Toen ik in 2012 in m’n eentje begon was er nog niet zoveel draadloos. Mensen vonden draadloze toegangscontrole maar een eng idee. Dus begonnen we bij de MKB’ers. Die zijn vaak innovatiever dan grote bedrijven. De voordelen van draadloze sloten zijn overtuigend. Alle kosten voor bedrading, arbeid en onderhoud hoeven niet meer gemaakt te worden.

Maar ja, we moesten het apparaat nog wel ontwikkelen.”

Samenwerken met Inspiro

Rick zocht naar een goede partij om mee samen te werken. Dat werd Inspiro. Inspiro heeft met specialistische kennis bijgedragen aan een goed werkend product. Rick: “Samenwerken ging vaak op afstand. De 2 teams moesten nog wel even synchroniseren qua werkwijze. Wij werkten eerder volgens het Scrum principe. Het team van Inspiro heeft haar werkwijze aangepast en in-no-time was het een vruchtbare samenwerking tussen Amsterdam en Arnhem.”

Wereldwijde uitbreiding

Rick vertelt verder: “Na verloop van tijd wilden we de tweede versie op de markt brengen. Inspiro kon door hun ervaring heel scherp en precies offreren en dat gaf de doorslag voor een samenwerking met versie 2.0.”

“Ondertussen zijn onze draadloze oplossingen wereldwijd te vinden. Van Nairobi tot Warschau; elke dag worden er vele nieuwe slimme sloten geactiveerd! Dankzij de Clay IQ 2.0 versterkt Salto Systems (het moederbedrijf) haar positie als marktleider in elektronische sloten.”

”Een vruchtbare samenwerking tussen Amsterdam en Arnhem”
Vorige referentie Volgende referentie